Appelkruimel koekjes

Appelkruimel koekjes

Deze koekjes mislukken nooit, zien er feestelijk uit en smaken ook nog eens heerlijk. Appelkruimeltaart is natuurlijk bij veel mensen favoriet. Deze koekjes zijn een kleinere variant, die ook bij de meesten zeer in de smaak zullen vallen.

Ingrediënten:

  • 200 gr bloem
  • 150 gr roomboter
  • 100 gr suiker
  • 1 eidooier
  • mespuntje Sereh
  • 40 gr hazelnoten
  • 1 ½ appel
  • 20 gr sultana’s
  • poedersuiker

Verder heb je nodig:

  • zeef
  • mengkom voor het deeg
  • siliconenvorm voor 12 cupcakes

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Zeef de bloem en doe samen met de suiker, serehpoeder, de ei dooier en de boter in een kom. Kneed met de hand tot een korrelig deeg. Kneed niet te lang, het moeten kruimels worden van verschillende groottes. Zet het deeg even in de koelkast.
  3. Hak de hazelnoten in stukjes.
  4. Schil de appels zorgvuldig en ontdoe ze van het klokhuis. Snij de appel in hele kleine blokjes van zo’n halve cm.
  5. Neem een siliconenvorm voor cup cakes, deze hoeft niet ingevet te worden (als je dit wel doet wordt de rand van het bakje niet stevig). Neem het deeg uit de koelkast en vul elk kuipje met ongeveer een eetlepel vol deeg en druk dit goed aan.
  6. Vul elk deegkuipje nu met ongeveer een halve eetlepel appel. Haal de stukjes appel bij de zijkanten weg om de koekjes stevigheid mee te geven.
  7. Doe de hazelnoten bij het overgebleven kruimeldeeg en strooi dit mengsel als een soort dekseltje over de appel.
  8. Bak de koekjes in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Wanneer ze klaar zijn haal ze uit de oven en laat goed afkoelen. Bepoeder de koekjes na het afkoelen met wat poedersuiker.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *