Risotto met kip en sperziebonen

Risotto met kip en sperziebonen

Risotto, de klassieker uit Italiƫ. Een gerecht wat liefde en aandacht nodig heeft. Blijf dan ook bij je pannen staan totdat het opgediend kan worden. Risotto mag een beetje bite hebben, maar mag niet knapperig meer zijn. Dit is een makkelijk recept om mee te beginnen.

Ingrediƫnten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 gr arborio (risottorijst)
  • 2 el droge witte wijn
  • 500 ml warme kippenbouillon
  • 150 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 gerookte kipfilets, in reepjes
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • klontje boter

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui hierin glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schep er de rijst door. Bak de rijst kort mee en voeg de wijn toe.
  2. Verwarm tot de rijst de wijn helemaal heeft opgenomen.
  3. Schep nu lepel voor lepel de bouillon bij de rijst en blijf goed roeren. Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige schep bijna opgenomen is. Herhaal dit tot de bouillon helemaal is opgenomen. Dit duurt zo’n 25 tot 30 minuten.
  4. Blancheer ondertussen de sperziebonen kort in kokend water.
  5. Schep de sperziebonen en de gerookte kip door de risotto. Verwarm deze nog enkele minuten mee.
  6. Roer de parmezaanse kaas door de risotto en voeg nog een klontje boter toe om het geheel smeuiig te maken.
  7. Naar smaak zout en peper toevoegen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *