Oma’s Groentesoep
Iedereen weet hoe het gaat, je maakt groentesoep, maar die van oma is altijd lekkerder. Daarom heb ik zo goed mogelijk het recept van oma nagemaakt en hieronder beschreven. Ouderwets lekker, met een beetje van jezelf, en een beetje van Maggi. Precies als oma ook altijd deed…
Ingrediƫnten:
Voor de soep:
- 1 pot runderbouillon
- 1 pakje smaakmaker groentesoep (maggi)
- 500g fijne soepgroenten
- 50 gr vermicelli
Voor de ballen:
- 250 gram rundergehakt
- zout & peper
- 1 el gedroogde peterselie
- 2 el paneermeel
- 1 el Worcestershire saus
Bereiden:
- Doe de runderbouillon met 4 potten water in een ruime soeppan en breng zachtjes aan de kook.
- Meng het gehakt met de peterselie, Worcestershire saus en het paneermeel. Breng op smaak met zout en peper. Draai hier kleine balletjes van.
- Als de bouillon zachtjes kookt, vroeg je de gehaktballetjes en de soepgroenten toe, roer zachtjes door elkaar.
- Voeg als laatste de vermicelli en het pakje smaakversterker toe. Laat dit alles 15 tot 25 minuten lekker doorpruttelen.
- Proef voor het serveren de soep en is deze te zout, voeg dan extra water toe. Toch nog een beetje flauwtjes? Voeg dan naar smaak Maggi, zout of peper toe.