Griekse kippensoep met citroen
Kippensoep op Griekse wijze gemaakt in de gietijzeren braadpan. De citroen en venkel geven een frisse twist aan de traditionele kippensoep. Zo is hij heerlijk om bij warm te worden op winterdagen, of als maaltijdsoep tijdens de zomer.
Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- ½ venkelknol, in dunne plakjes gesneden
- 7 teentjes knoflook, geperst
- 1 gezouten gekonfijte citroen, fijngehakt
- 2 liter kippenbouillon
- ½ gegrilde kip (of 2 kippenbouten)
- 2 blikjes kikkererwten
- sap van 1 citroen
- 150 g Griekse yoghurt
Bereiding:
- Verwarm de olijfolie in een braadpan, begin met laag vuur en bouw langzaam op tot middelhoog vuur. Voeg de ui en de venkel toe en bak ongeveer 5-8 minuten tot ze glazig zijn.
- Bak vervolgens de knoflook ongeveer 1 minuut mee en voegde gekonfijte citroen toe en bak deze kort mee.
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Zet de temperatuur terug totdat het aan het sudderen is.
- Pluis het vlees van de kip en verwijder het bot. Voeg de kip en kikkererwten toe aan de bouillon en kook dit 5 tot 10 minuten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk de soep uit en voeg aan iedere kom een scheutje citroensap en een theelepel Griekse yoghurt toe.
- Garneer eventueel met dragon en venkelbloemen.