Tabouleh met kipgyros
Dit is een heerlijk fris gerecht door de combinatie van lauw-warme bulgur en koude groenten. Perfect voor een warme zomerdag, en je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan. Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 350 gr bülgur
- 2 uien
- 450 gr kipgyros
- 4 tl gemalen komijnzaad
- 4 pruimtomaten
- 1 citroen
- 15 gr verse peterselie
- 10 gr verse munt
- 4 kropjes little gem sla
- ± 700 ml groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Breng de bouillon in een pan met deksel aan de kook. Zora het kookt, voeg je de bulgur toe en kook je deze ongeveer 10-12 minuten op laag vuur droog. Doe de deksel op de pan! Schep regelmatig om en roer los als de bulgur gaar is.
- Snipper ondertussen de ui.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros rondom bruin, voeg na 2 minuten de ui en komijnpoeder toe. Bak nog 5-6 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de peterselie en munt fijn.
- Houdt per persoon 3 hele blaadjes van de little gem apart. Snijd de overige sla fijn.
- Meng in een kom de bulgur met de tomaat, peterselie, munt, little gem, citroensap en ongeveer 2 el olijfolie. Meng hierna ook de kipgyros door de bulgur en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de 3 slablaadjes op een bord. Verdeel de tabouleh over de little gem en erveer de rest erbij. Maak af met een blaadje peterselie.
Optioneel: serveer met pitabroodjes.