Wontonsoep

Wontonsoep

Een gerecht dat we graag bestellen bij ‘de Chinees’, maar wat ook gemakkelijk zelf te maken is. Natuurlijk kan je de wontons zelf maken, op de foto zie je een restje zelfgemaakte gyoza’s (de Japanse variant). Voor het gemak ga je echter naar de Aziatische supermarkt en haal je kant en klare wontons, gemak dient de mens!

Ingrediƫnten:

  • 1 pot kippenbouillon
  • 1 liter water
  • 100 gr rijstmie
  • 150 gr paksoi, in stukken
  • 1/2 el oestersaus
  • 1/2 el gembersiroop
  • 1/2 el sesamolie
  • wontons

Bereiden:

  1. Stoom de wonton volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Breng de kippenfond met het water rustig aan de kook.
  3. Kook de mie in de bouillon 4 minuten.
  4. Schep de wontons, paksoi, sojasaus, sesamolie en gembersiroop door de bouillon.
  5. Verwarm het geheel nog even en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Garneer eventueel met een bosuitje en rode peper.