Gevulde paprika van de grill

Gevulde paprika van de grill

Een simpel voor- of bijgerecht, heerlijk van de barbecue of uit de oven. Je kan dit gerecht maken met mini paprika’s (laat deze heel) puntpaprikas (halveer deze) of gewone paprikas (snijd in kwarten). Keuze genoeg dus! Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediƫnten:

  • 4 mini paprika’s / 2 punt paprika’s / 2 paprika’s
  • 200 gr verse roomkaas
  • 15 gr verse bieslook
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout
  • 8 plakjes ontbijtspek

Bereiding:

  1. Was de paprika’s en afhankelijk van de soort: snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.
  2. Meng de roomkaas met bieslook, knoflook, peper en zout. Smeer het mengsel in de paprika, wees niet te zuinig!
  3. Wikkel de paprika’s in 2 plakjes ontbijtspek.
  4. In de oven: 15-20 minuten op 200 graden
  5. Op de bbq: 10-15 minuten boven indirecte hitte.