Bulgur Salade
Dit is een heerlijk fris recept voor een warme zomerdag. Door de bulgur heb je direct een volledige maaltijd. Serveer bij de barbecue als salade of eet zo met een lekker stukje vlees of vis.
Ingrediënten:
- 150 gr bülgur
- 225 ml water
- 1 bouillionblokje (kip)
- 1 ui
- 2 tl tomatenpuree
- 1 gegrilde paprika
- handje peterselie
- citroensap (halve citroen)
- ½ komkommer
- 300 gr tomaten (Roma / Cherry)
- fètakaas
- handje cashewnoten
- peterselie voor garnering
Bereiding:
- Doe de bulgur in een grote kom en overgiet met 225 ml kokend water. Voeg het bouillion blokje toe en laat 15 minuten afgedekt stomen.
- Snipper ondertussen de ui, en fruit deze een minuut of 5, waarna je 2 tl tomatenpuree toevoegt, laat even meebakken – dit haalt het zure ervanaf. Voeg 2-3 el water toe tijdens het bakken (in totaal ongeveer 10 minuten)
- Je kan kant-en-klaar geroosterde paprika kopen, ik roosterde hem zelf boven het fornuis. Prik je paprika op een vork en houd boven de vlam, doe dit tot de schil zwartgeblakerd is. Hierna 5 minuten in een schaal met plasticfolie laten staan, zo trek je de schil er zo vanaf.
- Doe de geroosterde paprika, ui en tomatenpuree in de keukenmachine, mix tot het een mooie pasta is.
- Roer de pasta door de bulgur, wellicht is niet alles nodig, de bulgur moet niet te nat worden, maar homogeen oranje kleuren.
- Voeg nu ook een fijngesneden handje peterselie en citroensap toe. Zet weg in de koelkast en laat afkoelen (minstens 30 minuten, maar de hele nacht kan ook).
- Als de bulgur afgekoeld is: Snijd de komkommer, tomaat, feta in kleine blokjes. Hak de cashewnoten in grove stukken. Roer de groenten door de koude bulgur en serveer direct. Garneer met peterselie.