Okonomiyaki
Een typisch Japans streetfood gerecht! Het is een soort hartige Japanse pannenkoek gevuld met kool en vlees. Hierbij hoort de typische okonomiyaki saus (Aziatische supermarkt) maar vandaag hebben we hem geprobeerd na te maken. Heerlijk als hoofdgerecht, of een kleinere variant als hapje bij de maaltijd!
Ingrediƫnten:
Voor de saus:
- 4 el tomatenketchup
- 1/2 el worcestershiresaus
- 1/4 tl mosterd
- 2 el mirin
- 1 el suiker
- 1 tl sojasaus
Voor de okonomiyaki:
- 100 gram bloem
- 100 ml dashi of kippenbouillon
- 2 eieren
- 1 tl zout
- 3 bosuitjes
- 150 gram Chinese kool
- ontbijtspek
- panko
- olie
- Japanse mayonaise
Bereiding:
- Doe alle ingrediƫnten voor de saus in een steelpannetje, roer door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur nu terug en laat 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Snipper de kool zo fijn mogelijk, snijd de bosui in kleine ringetjes.
- Klop de eieren los, voeg de bloem en bouillon toe. Roer de kool en de gesnipperde bosui erdoorheen en voeg een snufje zout toe. (Bewaar een handje bosuitjes voor de garnering)
- Check of je pannenkoekenbeslag goed van structuur is, voeg eventueel wat bloem of bouillon toe voor een mooi beslag.
- Verhit wat zonnebloemolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag erin en zorg dat het goed verdeeld is.
- Leg het ontbijtspek bovenop en dek de pan af met een deksel – bak ongeveer 3 minuten tot de pannenkoek goudbruin is.
- Keer de okonomiyaki voorzichtig om en bak de andere zijde ook 3 minuten – of totdat deze goudbruin is.
- Stort de pannenkoek voorzichtig op een bord en verdeel de okonomiyaki-saus en mayonaise er netjes over, garneer met de bosui.
- Maak eventueel af met bonito flakes (gedroogde tonijnflakes) of shichimi togarashi (Japans zeven kruidenpoeder),