Sambal Goreng Telor

Sambal Goreng Telor

Lekkere sambal eitjes voor bij de rijsttafel. Hoe meer lomboks, hoe pittiger het wordt. Dit geldt ook voor de tijd die je het geeft om te marineren, hoe langer, hoe intenser de smaak.

Ingrediƫnten:

  • 4 hardgekookte eieren
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ontpitte lomboks
  • zout
  • 1 paprika
  • 1/2 tl trassi
  • 1/2 tl asem (tamarinde)
  • gember
  • 2 salamblaadjes (Indonesische laurier)
  • 4 djeroek poeroetblaadjes (limoenblad)
  • 2 el boter
  • 1/4 blok santen
  • 1 tl (palm)suiker

Bereiding:

  1. Snijd de sjalotten, knoflook en lomboks fijn, snijd de paprika in kleine blokjes. Fruit aan in 2 el boter.
  2. Voeg zout, trassi, asem, laos, salam- en djeroek poeroetblaadjes toe. Voeg een glas heet water toe en roer goed.
  3. Doe de gepelde eieren erbij – doe de deksel op de pan en laat 10 minuten stoven.
  4. Smelt de santen erin en blijf roeren tot het geheel gesmolten is, voeg hierna de suiker toe.
  5. Laat op zacht vuur zonder deksel doorsudderen, nu en dan roeren.
  6. Wanneer er zich een olieachtig laagje vormt is het gerecht klaar. Als het teveel indampt voeg je een scheutje heet water erbij.