Teriyaki Kipspiesjes

Teriyaki Kipspiesjes

Een lekker hapje voor bij de borrel, bij de sushi of gewoon bij de maaltijd. Heerlijk met een simpele, zelfgemaakte teriyaki saus – om je vingers bij af te likken!

Ingrediƫnten:

  • 500 gram kippendijfilet + sateprikkers
  • 75 ml sojasaus
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 tl knoflookpoeder / 2 verse knoflooktenen
  • 1 tl gemberpoeder / 2 cm verse gember
  • 50 ml water
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl maizena (optioneel)
  • sesamzaadjes
  • bosui

Bereiding:

  1. Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes
  2. Meng de sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, water, honing en sesamolie door elkaar. Verwarm de ingrediƫnten totdat de suiker is opgelost
  3. Laat de kippendijen ten minste een uur marineren in de saus, hoe langer hoe lekkerder natuurlijk.
  4. Rijg de kipstukjes aan een sateprikker, en bak op een laag vuurtje om en om goudbruin – let erop dat de marinade niet verbrand! We maken het af in de oven.
  5. Voeg de overgebleven marinade toe aan de kip en leg in een ovenschaal. Bak de spiesjes nog zo’n 10-15 minuten op 180 graden tot ze goed gaar zijn.
  6. Garneer de spiesjes met in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes.