Tsukune

Tsukune

Dit zijn Japanse kipgehakt balletjes. Licht gekruid met ui, gember en sojasaus. Ook weer heerlijk bij de borrel of als hapje op tafel! Serveer op een leuke prikker, of gewoon lekker los. Itadakimasu!

Ingrediƫnten:

Voor de balletjes:

  • 400 gr kipgehakt
  • 2 cm verse gember
  • 2 bosuitjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 1 tl sesamolie
  • 1/2 ei
  • 1 tl maizena, eventueel extra om te binden
  • zonnebloemolie

Voor de saus:

  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml mirin
  • 1 el suiker
  • 1 el oestersaus
  • 1 teentje knoflook – geperst

Bereiding:

  1. Rasp de gember, snijd de bosuitjes fijn.
  2. Meng het gehakt met de gember, bosui, sojasaus, mirin, sesamolie, ei en maizena – kneed het tot het een goed gemengd en wat steviger deeg is geworden. Als het te slap is kan je extra maizena toevoegen.
  3. Vorm balletjes van ongeveer 2 cm en bak deze op middelhoog vuur in zonnebloemolie goudbruin en gaar.
  4. Meng de ingrediƫnten van de saus en voeg deze bij de gegaarde tsukune in de pan. Zorg ervoor dat de saus een beetje inkookt, maar kijk uit dat het niet verbrandt!
  5. Serveer de balletjes los of aan een stokje – garneer met sesamzaadjes en bosui.