Sticky Chicken

Sticky Chicken

Lekkere sticky chicken om met je vingers te eten. Maak deze snelle coleslaw en gekruide aardappeltjes erbij en je hebt in no-time een lekkere maaltijd op tafel!

Ingrediënten:

Voor de sticky chicken:

  • 1 kg kippenpoten
  • 75 oestersaus
  • 40 ml gembersiroop
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn poeder
  • 50 ml honing
  • 1 el sesamolie

Voor de gekruide aardappels:

  • 1 kg vastkokende aardappels, in plakjes
  • scheut olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl chili flakes
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl uienpoeder

Voor de coleslaw:

  • 300 gram spitskool, fijn gesneden
  • 1 winterpeen
  • 100 gr rozijnen
  • 100 ml azijn
  • 200 ml mayonaise
  • 1 el honing
  • zout/peper
  • 1/2 bos peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten voor de kip door elkaar en laat de kip ten minste een half uur (mag altijd langer) marineren.
  3. Bak de kip in een ovenschaal voor ongeveer 45 minuten – roer elk kwartier even door.
  4. Terwijl de kip marineert, kook je de aardappelen ongeveer 10 minuten voor zodat ze in de oven goed gaar worden. Voeg alle specerijen en een scheut olijfolie toe aan de aardappels en doe in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper, mix alles goed en bak ongeveer 45 minuten. Roer ook elk kwartier even om.
  5. Zodra alles in de oven staat maak je de coleslaw: snijd de kool fijn en doe er direct azijn en een snuf zout op. Meng dit goed, zodat de kool wat zachter kan worden. Schil en rasp de wortel, voeg bij de kool. Meng de rest van de ingrediënten door de sla en zet koud weg. Deze salade kan je ook al een dag van tevoren maken.
  6. Serveer de kip met sesamzaadjes en fijngesneden ringetjes bosui.