Courgette plaattaart

Courgette plaattaart

Simpel en gezond alternatief voor pizza. Wij maken deze met een bodem voor flammkuchen, maar ook heerlijk op pizzadeeg. Laat de kip weg voor een heerlijke vegetarische variant.

Ingrediënten:

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 courgette in dunne plakjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 kipworstjes / 150 gr gekruid kipgehakt
  • geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verdeel de crème fraîche over het flammkuchendeeg. Dit hoeft maar een dun laagje te zijn.
  2. Om dunne plakjes courgette te snijden, gebruik de mandoline of een kaasschaaf. Verdeel de plakjes courgette over de creme fraiche. Verdeel de uien over de courgette.
  3. Snijd de worstjes in kleine stukjes, of pak kleine plukjes gehakt en verdeel dit tussen de courgette en uien.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met geraspte kaas.
  5. Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven (volg instructies op de verpakking).

Tip: voor de vegetarische variant, voeg ook eens noten of pijnboompitjes toe.