Nigella’s Chocolade Peer cake

Simpel, snel en een crowdpleaser… Maak deze cake met peren uit blik, deze zijn altijd goed op smaak en lekker rijp. In de zomer heerlijk met een bolletje vanille-ijs. In de winter met warme chocoladesaus…

Ingrediƫnten:
- ongeveer 800 gr halve peren uit blik
- 125 gr bloem
- 25 gr cacaopoeder
- 125 gr basterdsuiker
- 150 gr zachte boter (+ extra om in te vetten)
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl baksoda
- 2 grote eieren
- 2 tl vanille extract
Voor de chocoladesaus:
- 200 gr pure chocolade in stukjes
- 120 ml sterke zwarte koffie
- 90 gr basterdsuiker
- 120 ml slagroom
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht).
- Laat de peren uitlekken en verdeel deze over de bodem van een ovenvaste schaal
- Voeg de overige ingredienten in een keukenmachine en meng tot een zacht beslag.
- Verdeel het beslag over de peren en bak ongeveer 30 minuten in de oven.
- Laat 5-10 minuten afkoelen en snijd in stukken (ongeveer 9) en serveer met de chocoladesaus. Eet de cake warm!
- Om de saus te maken: doe de chocolade samen met de koffie en suiker in een steelpan met dikke boden en laat smelten op laag vuur. Blijf af en toe roeren.
- Wanneer alles bijna is gesmolten voeg je de slagroom toe, neem van het vuur af als het een mooie gladde saus is geworden.
Tip: de saus kan je ook van tevoren maken, bewaar deze dan in de koelkast en verwarm zachtjes in een steelpan. Restjes van de cake kan je 3 dagen in de koelkast bewaren.
