Vegetarische Quiche met peer en geitenkaas

Vegetarische Quiche met peer en geitenkaas

Een zoete, hartige taart… De combinatie van ingrediĆ«nten is erg lekker. Heerlijk bij een buffet of gewoon als lunch. Eet de taart op kamertemperatuur, dus je kan hem rustig van tevoren maken.

Ingrediƫnten:

  • 50 gr ongebrande notenmix, grofgehakt
  • 3 sjalotten, in dunne ringetjes
  • 125 gr verse dadels, ontpit en in parten
  • 2 peren, geschild en in parten
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr jongbelegen geitenkaas
  • 2 takjes rozemarijn, fijngesneden
  • 270 gr vers bladerdeeg (rol)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de noten 3 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak een minuutje mee. Haal de pan van het vuur en voeg dan de dadels toe.
  3. Klop de eieren los met de slagroom. Schep de geitenkaas, rozemarijn, peper en zout naar smaak erdoor.
  4. Bekleed de springvorm (24 cm) met het bladerdeeg en verdeel het notenmengsel over de bodem. Leg de peer erbovenop en verdeel het ei-mengsel hierover.
  5. Bak de quiche 50-55 minuten in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
  6. Neem uit de oven en laat een half uur tot uur afkoelen voor je de quiche serveert.