Witte chocolade cheesecake met framboos

Cheesecake

Ingrediƫnten:
- 1 tl geraspte sinaasappelschip
- 200 gr bastogne koeken
- 100 gr boter, gesmolten
- 125 ml slagroom
- 200 gr witte chocolade
- 100 gr suiker
- 400 gr Monchou
- 150 gr bevroren frambozen
- 2 eieren
- 1 stokje vanille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Voor de bodem bekleed je een springvorm (24 cm) met bakpapier. Verkruimel de bastogne koeken en meng met de gesmolten boter. Stort dit mengsel in de springvorm, druk goed aan en laat ten minste 30 min afkoelen in de koelkast.
- Doe de slagroom en witte chocolade (in kleine stukjes) in een steelpan op laag vuur. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten. Zet het vuur uit, en laat afkoelen.
- Mix de roomkaas, sinaasappelschil, suiker, vanille en eieren met een elektrische mixer tot een glad mengsel.
- Spatel het afgekoelde chocolademengsel door het kaasmengsel.
- Verdeel de vulling in de springvorm. Verdeel de (ontdooide) frambozen over de taart. Bak 45-60 minuten in de oven.
- Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier. Zet vervolgens ten minste 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.
Tip: garneer met verse frambozen, slagroom en een gekonfijte sinaasappelschil
