Kip met pesto en parmaham

Kip met pesto en parmaham

Een supermakkelijk kipgerecht, geliefd bij iedereen. Het smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar niets is minder waar! Gebruik voor dit recept ingrediënten van goede kwaliteit, dat proef je echt! Om het nog lekkerder te maken, maak je je eigen pesto!

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 1 potje pesto (of zelf maken)
  • 8 plakken parmaham
  • ± 8 zongedroogde tomaten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • handje pijnboompitten

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet open, zodat deze gevuld kan worden. Snijd de kipfilet niet helemaal door, anders krijg je lekkage.
  2. Breng de kip op smaak met peper en zout, vul de binnenkant met ongeveer 1 eetlepel pesto per filet.
  3. Vouw de kip weer dicht en omwikkel elke kipfilet met 2 plakken parmaham (of een andere rauwe ham), leg in een ingevette ovenschaal.
  4. Bestrooi de kipfilets met geraspte Parmezaanse kaas. Ik vind het zelf het lekkerst om de kaas zelf te raspen van een mooi stuk kaas.
  5. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes, strooi over de kipfilets.
  6. Strooi een handje pijnboompitten over de kipfilets. Het is het lekkerste als je deze van tevoren even roostert, maar dit kan ook in de oven.
  7. Bak de kip in 20 tot 30 minuten gaar in de oven. De oventijd hangt erg af van de grootte van de filets, controleer je kip dus af en toe. Als je een vleesthermometer hebt, moet het vlees op zo’n 70 graden zijn, dan is het zeker gaar.

Lekker met pasta, of een lekkere groene salade met rucola.

Vervang de Parmezaanse kaas ook eens door mozzarella voor een romige smaak!