Pure Tomatensoep

Pure Tomatensoep

Niets heerlijkers dan een kom verse tomatensoep. Zonder pakjes of zakjes is het wel zo lekker. Dit recept is simpel, snel klaar en geeft weinig afwas! Onderstaand recept is genoeg voor 2 grote of 4 beschaafde porties tomatensoep! Serveer met een goede tosti!

Ingrediƫnten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 kleine winterpeen
  • 800 gr rijpe tomaten (tros/roma)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl suiker
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Bereid de ingrediƫnten: snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en snijd de wortel en tomaten in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur, fruit hierin de ui totdat deze glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee.
  3. Bak de tomatenpuree even mee met de uien, knoflook en gember. Dit zorgt ervoor dat het minder zuur wordt en komen de smaken nog beter vrij.
  4. Voeg de gesneden wortel toe en bak nogmaals een minuut of 3 op middelhoog vuur. Pas op dat de ui en knoflook niet aanbrandt!
  5. Voeg de tomaten en bouillonblokjes toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat.
  6. Voeg de suiker en tijm toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken op laag vuur.
  7. Pureer de soep tot een gladde massa met een staafmixer.
  8. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  9. Garneer de soep met een vleugje room of creme fraiche en een blaadje basilicum.