Tabouleh met kipgyros

Tabouleh met kipgyros

Dit is een heerlijk fris gerecht door de combinatie van lauw-warme bulgur en koude groenten. Perfect voor een warme zomerdag, en je hoeft er ook niet lang voor in de keuken te staan. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 350 gr bülgur
  • 2 uien
  • 450 gr kipgyros
  • 4 tl gemalen komijnzaad
  • 4 pruimtomaten
  • 1 citroen
  • 15 gr verse peterselie
  • 10 gr verse munt
  • 4 kropjes little gem sla
  • ± 700 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Breng de bouillon in een pan met deksel aan de kook. Zora het kookt, voeg je de bulgur toe en kook je deze ongeveer 10-12 minuten op laag vuur droog. Doe de deksel op de pan! Schep regelmatig om en roer los als de bulgur gaar is.
  2. Snipper ondertussen de ui.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros rondom bruin, voeg na 2 minuten de ui en komijnpoeder toe. Bak nog 5-6 minuten op middelhoog vuur gaar.
  4. Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes. Pers het sap uit de citroen en snijd de peterselie en munt fijn.
  5. Houdt per persoon 3 hele blaadjes van de little gem apart. Snijd de overige sla fijn.
  6. Meng in een kom de bulgur met de tomaat, peterselie, munt, little gem, citroensap en ongeveer 2 el olijfolie. Meng hierna ook de kipgyros door de bulgur en breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg de 3 slablaadjes op een bord. Verdeel de tabouleh over de little gem en erveer de rest erbij. Maak af met een blaadje peterselie.

Optioneel: serveer met pitabroodjes.