Chinees gestoofd rundvlees
Wij zijn gek op stoofpotjes en de Aziatische keuken. Vandaag werden deze twee gecombineerd tot een prachtig huwelijk, een heerlijke Chinese stoofpot. Een ritje naar de lokale toko is wel aan te raden voor de ingrediënten, vergeet daar ook vooral de gestoomde Chinese broodjes niet!
Ingrediënten:
- 2 el bloem
- 1 tl 5-spice poeder
- 1 kg runder riblappen, in stukken van ±5 cm
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 3 cm verse gember, geraspt
- 2-3 bosuien, gesneden (+ extra voor garnering)
- 1 rode peper, fijngehakt (+ extra voor garnering)
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 50 ml Chinese rijstwijn (Shaoxing wijn)
- 1 kaneelstokje
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 30 ml sojasaus
- 1 liter runderbouillon
- 2 el pindakaas
- 2 el hoisinsaus
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng de bloem met het 5-spice poeder. Wentel het vlees door het bloemmengsel en schud het teveel eraf; bewaar dit.
- Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de stukken rundvlees in porties rondom bruin, in 3-4 minuten. Schep uit de pan en zet opzij.
- Doe de overgebleven olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, gember, bosui en rode peper toe. Bak dit op hoog vuur ongeveer 1 minuut.
- Roer de overgebleven bloem erdoor met de suiker, rijstwijn, kaneelstokje, sojasaus, bouillon, pindakaas en hoisinsaus.
- Leg de stukken vlees weer in de pan en breng alles aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en zet in de oven. Laat het vlees in 3 uur gaar worden, het moet bijna uit elkaar vallen! Roer af en toe even door.
- Garneer het gerecht met bosui en rode peper.
- Serveer met gestoomde paksoi en Chinese broodjes.