Risotto met rundersaucijs
Risotto… je moet er even de tijd voor nemen en veel liefde en aandacht schenken. Maar als je het dan eenmaal op je bord hebt liggen is het genieten geblazen! Dit is een simpele variant met saucijsjes en courgette. Zorg er vooral voor dat je goede parmezaanse kaas in huis hebt! Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 liter kippen/runderbouillon (van blokjes)
- 1 ui, gensipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 courgettes, in blokjes
- 4 rundersaucijsen, in blokjes
- 50 gr roomboter (+1 el)
- 300 gr risottorijst
- 1 citroen
- 50 gr parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de kippenbouillon tot het kookt. Zet het vuur laag, zo blijft de bouillon warm terwijl je deze toevoegt aan de risotto.
- Snijd ondertussen de groenten en en het vlees. Verwijder de velletjes van de saucijs en snijd het vlees in blokjes.
- Verwarm 25 gr boter in een hapjespan en fruit de ui in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Voeg de risotto toe en bak de rijstkorrels 4 minuten totdat ze bijna doorzichtig worden. Hierna ga je beginnen met het toevoegen van de bouillon.
- Voeg steeds 1 soeplepel bouillon aan de risotto toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Pas dan voeg je meer bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon op is en de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.
- Ondertussen verwarm je de rest van de boter in een koekenpan. Bak hierin de saucijs mooi bruin. Voeg de courgette toe en bak nog 5 minuten, terwijl je het blijft omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout – de saucijs is ook al gekruid.
- Nu komt alles bij elkaar: haal de risotto van het vuur en meng de worst en saucijs door de rijst. Rasp de gele schil van de citroen erdoorheen, voeg een eetlepel boter toe en de parmezaanse kaas.
- Roer het geheel goed door en laat afgedekt ongeveer 3 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Proef en voeg eventueel versgemalen zwarte peper toe.
- Serveer met wat geraspte verse parmezaanse kaas.