Salade Caprese
Zo’n makkelijk voorgerecht, maar zó lekker! Smaakt nog beter als het hoogzomer is en de tomaten op z’n zoetst zijn. Heerlijk voor bij de barbecue of gewoon met een stokbroodje op de camping! Op de foto ligt er een stapel komkommertjes bij, niet traditie, wel lekker…
Ingrediënten:
- 2 bollen mozzarella
- 3 rijpe (tros)tomaten
- bosje verse basilicum met grote blaadjes
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- 1/2 el balsamicoazijn
- handje geroosterde pijnboompitjes
Bereiding:
- Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke, niet al te dunne plakken.
- Trek de blaadjes van de basilicumplant en was goed af, probeer ze heel te laten.
- Leg de tomaten, mozarella en basilicumblaadjes om en om op een mooi bord.
- Mix de olijfolie en balsamicoazijn met wat zout en peper tot een vinaigrette. Sprenkel dit over de salade.
- Rooster eventueel wat pijnboompitjes en strooi deze ook over de salade.