Gevulde portobello met geitenkaas

Gevulde portobello met geitenkaas

Een heerlijk vegetarisch voorgerecht! Neem wel even de tijd voor de voorbereiding, maar daarna schuif je het de oven in en heb je er geen omkijken meer naar. Dit is een voorgerecht voor 4 personen, of een hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediƫnten:

  • 4 portobello’s
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui / 2 shalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 150 gr gezeefde tomaten
  • 1el oregano
  • 100 gr babyspinazie
  • 100 gr geitenkaas
  • handje gehakte walnoten
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vet licht in met olijfolie.
  2. Borstel de portobello’s voorzichtig schoon en verwijder de steel. Plaats de portobello’s met de onderkant naar boven op de bakplaat. Besmeer met olie en kruid met zout en peper. Bak ze 10-15 minuten in de oven.
  3. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de helft van de gesneden ui toe, bak tot de uien glazig worden en voeg dan de helft van de knoflook toe. Bak deze kort mee.
  4. Bak de spinazie met de ui en knoflook totdat het geslonken is – dit duurt 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout – haal uit de pan en zet opzij.
  5. Bak nu de resterende ui glazig en voeg de knoflook weer toe. Voeg de gezeefde tomaten en oregano toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten rustig pruttelen tot het wat ingekookt is. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal de portobello’s uit de oven, giet het vocht eruit en dep voorzichtig droog met keukenpapier.
  7. Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de portobello’s. Verdeel hierop de spinazie en brokkel de geitenkaas erover. Bak te portobello’s nog eens 15 minuten in de oven.
  8. Voeg na 10 minuten de gehakte walnoten toe en bak deze de laatste 5 minuten mee.
  9. Voor een zoete touch: druip een beetje honing over de portobello’s als ze net uit de oven komen.