Gezonde kip-kerrie
Goede kip-kerrie is niet lastig. Zorg voor de goede basisingrediënten voor de Aziatische keuken. Dit is een gezonde variant omdat de rijst vervangen wordt door bloemkoolrijst. Die kan je makkelijk zelf raspen, of je kan je leven makkelijker maken door een bakje in de supermarkt te halen. Dit gerecht is uiteraard ook heerlijk met zilvervlies rijst of witte rijst!
Ingrediënten:
- 300 gr kippendijen – zonder bot, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 cm gember, geraspt
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1 bouillonblokje kip
- 250 gr champignons, in plakjes
- 1 prei, in halve ringen
- 250 ml kokosmelk
- sap van 1/2 limoen
- handje verse peterselie, fijngesneden
- 500 gr bloemkoolrijst
- peper en zout
- (wok)olie om in te bakken
Bereiding:
- Doe 2 el wokolie in de pan, fruit de ui in ongeveer 3 minuten glazig, voeg hierna de rode peper, gember en bouillonblokje toe, bak een minuutje mee.
- Voeg de gesneden kippendijen toe en bak deze rondom goed bruin. Bak hierna de champignons en de prei een paar minuten mee.
- Voeg de kokosmelk, kerriepoeder, peper, zout, verse peterselie en de gekneusde stengel citroengras toe en laat dit 10-15 minuten pruttelen tot de saus wat ingedikt is. Indien nodig kan je wat water toevoegen of binden met allesbinder.
- Ondertussen bak je de bloemkoolrijst in 2 el wokolie 3-4 minuten zodat het gaar is, dit gebeurt vrij snel! Breng op smaak met zout.
- Pers het sap van een halve limoen door de saus en vis de stengel citroengras eruit.
- Serveer de bloemkoolrijst en saus apart. Lekker met een portie kroepoek! (Da’s dan weer niet zo gezond natuurlijk…)