Frambozen taartjes met sinaasappelroom

Frambozen taartjes met sinaasappelroom

Een heerlijk fris taartje wat gegeten kan worden als dessert of bij een andere feestelijke gelegenheid! Dit taartje is gemaakt met frambozen, maar als dat niet favoriet is bij jou, kan je de frambozen uiteraard vervangen door ander fruit. Het fruit wordt namelijk niet meegebakken, dus daar hoef je geen rekening mee te houden. Denk eens aan bosvruchten, of een tropisch taartje met passievrucht en ananas. Variatie te over!

Ingrediënten:

Voor de sinaasappelroom:

  • 480 ml slagroom
  • 4 el poedersuiker, gezeefd
  • geraspte schil van 2 sinaasappels

Voor de vruchtentaartjes:

  • 10 velletjes roomboter bladerdeeg (aantal personen) / rol vers bladerdeeg
  • 120 ml slagroom
  • 200 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr boter
  • 500 gr frambozen (of ander fruit)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Steek 10 rondjes uit het bladerdeeg met een vormpje, leg ze op de bakplaat en prik ze hier en daar in met een vork. Als je wil dat de taartjes plat blijven kan je een tweede bakplaat op de deegrondjes leggen terwijl ze bakken, zo komt het bladerdeeg niet teveel omhoog.
  3. Bak het bladerdeeg in 20-25 minuten goudbruin en laat afkoelen.
  4. Maak nu eerst de sinaasappelroom door 480 ml slagroom te mixen met de poedersuiker en de rasp van de sinaasappels. Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan. Zet koel weg.
  5. Ondertussen maak je de karamel: smelt de basterdsuiker, boter en 120 ml slagroom op laag vuur. Kook alles al roeren zo’n 3-4 minuten tot de suiker helemaal is opgelost. De karamel is dan goudkleurig. Laat enigszins afkoelen.
  6. Het taartje opbouwen: begin met de bladerdeegbodem, besmeer met een klein laagje sinaasappelroom. Rangschik hierop de frambozen in een mooi patroon. Besprenkel de taartjes royaal met de karamel. Garneer de taartjes eventueel met poedersuiker, een mooie toef sinaasappelroom en een takje munt.

Tip: Zorg ervoor dat de bladerdeegrondjes goed afgekoeld zijn voordat je de taartjes gaat opbouwen! Als je dit niet doet smelt de room en loopt je hele taartje over de tafel…