Spaanse Kip
Dit is een makkelijk éénpansrecept, je kan het van tevoren klaar maken en rustig in de oven schuiven als je gasten krijgt. Je kan het in een pan maken die in de oven geschoven kan worden, maar een mooie grote ovenschaal werkt ook prima.
Ingrediënten:
- 8 kippenpoten
- 2 rode paprika’s
- 2 uien
- 50 gr zongedroogde tomaten op olie
- 150 gr chorizo
- 2 tenen knoflook
- 300 gr basmati rijst
- 200 ml witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Italiaanse kruiden gehakt (Verstegen)
- 1tl gerookte paprikapoeder
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 1 sinaasappel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de kippenpoten rondom bruin in 2 el olijfolie, haal hierna uit de pan en leg apart.
- Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de paprika’s in blokjes, snijd de chorizo in blokjes en halveer de zongedroogde tomaten. Bak deze ingrediënten in dezelfde pan van de kip. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
- Voeg nu ook de basmati rijst toe en bak dit rustig mee tot de korrels wat glazig worden.
- Blus hierna af met de witte wijn en bouillon. Roer nu ook de tomatenpuree en het paprikapoeder door het geheel.
- Breng het geheel weer aan de kook en leg de kippenpoten bovenop. Voeg nu ook de sinaasappel en zwarte olijven toe.
- Zet het geheel in de oven en laat ongeveer 1 uur stoven met deksel op de pan of dek je ovenschotel af met aluminiumfolie.
- Serveer met een frisse groene salade.