Herfst Pompoensoep

Herfst Pompoensoep

Dit is een heerlijke pompoensoep om in de herfstmaanden te maken. Deze soep is supersimpel en al in 35 minuten bereid. Dit recept is voor 4 flinke kommen soep.

Ingrediƫnten:

  • 1 flespompoen
  • 2 winterpenen
  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 appel (friszuur)
  • 1 sinaasappel
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 50 ml kookroom of creme fraiche
  • 1 liter water
  • 2 el olijfolie
  • snufje cayennepeper

Bereiden:

Tip: Kook alvast een liter water en meng dit in een maatbeker met de bouillonblokjes.

  1. Begin met het schoonmaken van de groenten. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Schil de gember en rasp deze. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Snijd de winterpenen in blokjes. Schil ook de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Rasp eerst het oranje deel van de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten. Zodra deze glazig zijn, voeg je ook de knoflook en gember toe, bak ongeveer 2 mintuen mee.
  3. Voeg de pompoen en wortel toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het mengsel af en toe om.
  4. Voeg de bouillon, appel, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Voeg de kookroom toe en laat ongeveer 1 minuut meekoken.
  6. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met cayennepeper, zout en zwarte peper.