Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

De echte Amerikaanse chocolate chip cookies zijn zacht, een beetje taai en zoet. Verpakte koekjes in Nederland lijken daar niet eens op. Gelukkig zijn ze gemakkelijk zelf te maken. Met dit recept heb je genoeg voor 24 grote koeken.

Ingrediënten:

  • 225 gr boter, kamertemperatuur
  • 350 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 400 gr bloem
  • snuf zout
  • 8 gr bakpoeder
  • 125 gr pure chocolade
  • 100 gr melk chocolade

Verder heb je nodig:

  • mixer
  • mengkom voor het deeg
  • bakplaat bekleed met bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de over voor op 170 graden.
  2. Hak de chocolade in kleine stukjes, dit hoeft niet allemaal even groot te zijn. Zorg er wel voor dat ze maximaal zo’n 5 mm groot zijn.
  3. Klop de boter en suiker tot een romige massa. Voeg de eieren één voor één toe, klop ze kort door de boter en suiker. Voeg het vanille-extract toe, meng op de laagste stand.
  4. Zeef de bloem, het zout en bakpoeder en voeg toe aan het natte mengsel. Spatel dit door het mengsel, tot alles goed gecombineerd is. Voeg als laatste de chocoladestukjes door het beslag, meng goed door met een spatel.
  5. Zet het deeg 30-60 minuten in de koelkast.
  6. Maak balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een golfbal. Dit hoeven geen perfecte balletjes te zijn, ze lopen toch uit. Zorg er daarom ook voor dat de balletjes niet te dicht bij elkaar liggen.
  7. Bak de koeken 10-15 minuten tot de randen goudbruin zijn. Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat, daarna kunnen ze op een rooster volledig afkoelen. De koeken moeten een beetje zacht en taai zijn, als echte Amerikaanse chocolate chip cookies!

Tip: Is dit recept te groot? Vries het deeg dan in balletjes ter grootte van een golfbal in, en bak ze later per stuk af wanneer het jou uitkomt! Verleng dan de oventijd met ongeveer 5 minuten.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *