Teriyaki Kipspiesjes
Een lekker hapje voor bij de borrel, bij de sushi of gewoon bij de maaltijd. Heerlijk met een simpele, zelfgemaakte teriyaki saus – om je vingers bij af te likken!
Ingrediƫnten:
- 500 gram kippendijfilet + sateprikkers
- 75 ml sojasaus
- 1 el donkere basterdsuiker
- 1 tl knoflookpoeder / 2 verse knoflooktenen
- 1 tl gemberpoeder / 2 cm verse gember
- 50 ml water
- 1 el honing
- 1 el sesamolie
- 1 tl maizena (optioneel)
- sesamzaadjes
- bosui
Bereiding:
- Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes
- Meng de sojasaus, basterdsuiker, knoflook, gember, water, honing en sesamolie door elkaar. Verwarm de ingrediƫnten totdat de suiker is opgelost
- Laat de kippendijen ten minste een uur marineren in de saus, hoe langer hoe lekkerder natuurlijk.
- Rijg de kipstukjes aan een sateprikker, en bak op een laag vuurtje om en om goudbruin – let erop dat de marinade niet verbrand! We maken het af in de oven.
- Voeg de overgebleven marinade toe aan de kip en leg in een ovenschaal. Bak de spiesjes nog zo’n 10-15 minuten op 180 graden tot ze goed gaar zijn.
- Garneer de spiesjes met in ringen gesneden bosui en sesamzaadjes.