Gyozabakjes met surimisalade
Een feestelijk hapje met een Aziatisch tintje. Gyozavellen haal je gemakkelijk kant en klaar uit de diepvries (Aziatische supermarkt), bak deze even kort in een muffinvorm in de oven. Voor een glutenvrije variant kan je poppadums gebruiken, deze zijn gemaakt van kikkererwtenmeel!
Ingrediënten:
- 1 pak gyozavellen
- 100 gr surimi krab-sticks
- 1 tl wasabi
- 200 ml Japanse mayonaise (Kewpie)
- Sap van een ½ limoen
- ½ komkommer
- Neutrale olie
- Masago (oranje viseitjes)
- Koriander (optioneel)
Bereiding:
- Laat de gyozavellen en masago ontdooien voor gebruik. Verwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de komkommer en surimisticks in kleine reepjes, voeg de mayonaise, het sap van de limoen en wasabi toe.
- Meng de ingrediënten totdat ze goed vermengd zijn – zet afgedekt weg in de koelkast.
- Neem een gyozavel en leg het in de muffin bakvorm – druk voorzichtig aan zodat het een cupje vormt, druk de randen goed vast. Herhaal de stappen tot alle muffinholtes gevuld zijn. Smeer de vellen in met een laagje olie, dit voorkomt uitdrogen.
- Bak de gyozavellen ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.
- Haal de cupjes uit de oven en laat afkoelen. Vul ze voor het serveren met de salade – garneer eventueel met masago en een blaadje koriander. Ook lekker met een bosuitje.