Tamagoyaki
Dit is een zoet, typisch Japans omelet. Dit wordt bereid in een speciale rechthoekige pan en Japanse koks studeren jaren om het perfecte eitje te bakken… Dit omelet wordt vaak gebruikt in sushi, maar met extra toevoegingen van bijvoorbeeld zeewier of kaas, wordt het een maaltijd op zich.
Ingrediƫnten:
- 4 grote eieren
- 90 ml dashi (Japanse bouillon)
- 2 el suiker
- 1/2 tl zout
- neutrale olie
Bereiding:
- Meng alle ingrediƫnten en klop goed los.
- Vet de pan licht in met een neutrale olie, giet een dun laagje ei in de pan – zodra het aan de onderkant licht gebakken is rol je het omelet op en schuif je het in de hoek van de pan.
- Herhaal nu stap 2, giet weer een dun laagje ei, zorg ervoor dat je het ei wat nog in de pan ligt een beetje optilt, zodat het vastbakt aan het nieuwe laagje.
- Blijf dit herhalen tot het mengsel op is.
- Snijd de omelet in stukjes van ongeveer 1 cm.