Chinese Kippensoep
Mijn favoriet bij de afhaal Chinees! Niets zo hartverwarmend als een hete kom Chinese kippensoep. Gelukkig is het simpel thuis te maken, maak het helemaal af met een beetje gekookte rijst, of gefrituurde mie.
Ingrediƫnten:
- 1 potje kippenbouillon
- 1 kippenbout
- 1 prei
- 1 tl witte peper
- 1 tl suiker
- 1 el mirin
- 1 el sesam olie
- 1 el oestersaus
- 2 eieren
- zout / peper
- handje gekookte rijst / gefrituurde mie
Bereiding:
- Meng het potje kippenbouillon met 3 potten water, kook hierin de kippenbout mee tot het vlees gaar is. Voeg hieraan het witte deel van de prei toe – snijd hem in kwarten zodat de smaak maximaal vrij kan komen.
- Als de kippenbout gaar is verwijder je deze uit de bouillon.
- Ga nu de soep op smaak brengen met de peper, suiker, mirin, sesam olie en oestersaus.
- Snijd de prei in flinterdunne ringetjes, pluis de kip en voeg toe aan de soep.
- Voor de garnering van de soep: bak een flinterdun omelet van 2 eieren (+ 2 el water, zout/peper), snijd deze in dunne reepjes en voeg toe aan de soep.
- Extra garnering: een handje gekookte rijst toevoegen of frituur wat glasmie tot het knapperig is en voeg bij de soep.
- Maak af met bieslook / lente ui