Kipstoofpotje

Kipstoofpotje

Stoofpotjes zijn hier favoriet op een koude herfst of winter dag! Ditmaal een heerlijke kipstoofpot, met alles erop en eraan. Genieten!

Ingrediënten:

  • 500 gr kipdijfilet
  • 2 rode uien – gesnipperd
  • 2 winterpenen – in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij – in kleine blokjes
  • 25 gram boter
  • 2 el bloem
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • 1 bakje champignons/bospaddestoelen – in grove stukken
  • 200 gram spekjes
  • tijm
  • bieslook
  • 750 gr aardappels (vastkokend) – in grove stukken
  • 500 ml kipbouillon

Bereiding:

  1. Kruid de kippendijen met peper en zout en bak in een pan met dikke bodem tot ze goudbruin zijn – zet even aan de kant.
  2. Voeg de boter toe en bak de spekjes, ui, wortel en bleekselderij tot ze zacht geworden zijn.
  3. Zet het vuur laag en voeg de bloem toe, bak even mee voor je de bouillon toevoegt. Zorg ervoor dat het goed pruttelt zodat de saus dikker wordt.
  4. Als de saus ingedikt is voeg je de kip, aardappels en champignons toe, als het nodig is kan je wat extra water toevoegen zodat de kip en aardappels onder staan. Voeg een takje tijm toe.
  5. Breng het geheel zachtjes aan de kook, dek af met een deksel en kook tot de aardappels zacht en gaar zijn – check ook of de kip gaar is!
  6. Breng eventueel op smaak met zout en peper – garneer met bieslook.

Restjes? Maak er een heerlijke kippenragout van!