Snelle Scones
Heerlijk bij een high tea of voor een verwen momentje. Met dit snelle receptje zet je zo een batch verse scones op tafel. Mét aanwijzingen voor (fake) clotted cream, die er uiteraard bij hoort! Dit recept maakt 8 scones.
Ingrediënten:
Voor de scones:
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 ml melk
- 50 gr roomboter – koud, in blokjes
- 2 el kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1 eidooier
- snufje zout, scheutje melk
Voor de fake clotted cream:
- 150 gr crème fraîche
- 120 gr mascarpone
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Doe het meel, suiker en zout in een mengkom. Voeg de boter toe en verkruimel met je vingers door het mengsel.
- Voeg vervolgens de melk en vanille extract toe en kneed tot een soepel deeg.
- Rol met een deegroller uit tot een plak van ongeveer 2 cm dik (een vingerkootje).
- Steek ronde vormpjes uit met een stekertje of een glas. LET OP: steek récht naar beneden, maak geen draaiende beweging, anders komen ze niet mooi omhoog in de oven. Herhaal tot het deeg op is.
- Leg de scones op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Kluts de eidooier met een scheutje melk, bestrijk de bovenkant van de scones.
- Bak 13-15 minuten.
- Maak ondertussen de clotted cream. Roer de crème fraîche en de mascarpone goed door elkaar, maar niet te lang, dan wordt het slap! Dit is een vrij ruime hoeveelheid, uiteraard kan je makkelijk de helft maken.
- Laat ze even afkoelen, breek open met je vingers en bestrijk met clotted cream en jam. Vers zijn ze het lekkerste!