Pie met prei en kip

Pie met prei en kip

Dit gerecht heb ik voor het eerst gegeten in Engeland. Compleet verregend na een dagje Canterbury hebben we in de pub dit hartverwarmende gerecht gegeten. Je kan ervoor kiezen het deeg zelf te maken, vandaag kies ik voor bladerdeeg. Net zo lekker, zoveel makkelijker!

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 250 gr champignons
  • 350 gr kipdijfilet
  • 100 gr spekreepjes
  • 2 tl (verse) tijm
  • zout
  • peper
  • boter om in te bakken
  • 3 el bloem
  • 400 ml kippenbouillon
  • 100 gr blauwe kaas (Stilton)
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de prei, champignons en kipdijfilet in kleine stukjes. Zorg ervoor dat het niet te grote brokken zijn!
  3. Bak de spekreepjes in een hapjespan, ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden, maar goudbruin. Voeg de kip en een goede klont boter toe, bak rondom goudbruin. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
  4. Bak hierna de prei en champignons een paar minuten mee tot de champignons een beetje kleur krijgen.
  5. Voeg 3 el bloem toe om het vet in de pan te binden (soort roux). Bak even mee.
  6. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe en roer goed door, dit mag goed binden door de bloem. Blijft het te dun – voeg meer bloem toe.
  7. Als laatst voeg je de kaas in kleine blokjes toe en laat rustig smelten, haal van het vuur en laat enigszins afkoelen.
  8. Bedek een ovenschaal met de plakjes bladerdeeg, zorg ervoor dat je de randjes goed afsluit. Voeg de pie-vulling toe en bedek ook de bovenkant met bladerdeeg. Maak een gat midden in de deksel, zodat de stoom kan ontsnappen in de oven.
  9. Bestrijk met ei en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Heerlijk met een groene salade.