Kaneel-amaretto pannacotta

Kaneel-amaretto pannacotta

Linda zette deze heerlijke pannacotta op tafel, een heerlijk feestelijk dessert dat direct gestolen moest worden! Genieten op z’n Italiaans!

Ingrediënten:

Voor de pannacotta:

  • 500 ml slagroom
  • 125 ml melk
  • 3 kaneelstokjes
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 40 gr suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 el amaretto

Voor de peren:

  • 2 rijpe peren (of uit blik)
  • 100 ml perensap (of sap van blik)
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 blaadjes gelatine

Bereiding:

  1. Breng de melk, room, kaneelstokjes, gemalen kaneel en suiker langzaam tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat ongeveer een uur trekken zodat de smaken goed in de room kunnen trekken.
  2. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken tot ze zacht zijn (5 min), verwarm de room langzaam tot het warm genoeg is om de gelatine in op te lossen. Knijp het water goed uit de blaadjes en blijf roeren tot ze opgelost zijn.
  3. Voeg de amaretto toe en verwijder de kaneelstokjes.
  4. Giet de pannacotta in 4-6 vormpjes, laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast – de hele nacht kan ook.
  5. Voor de perentopping kook je de peren met het vocht tot ze zacht worden. Laat enigszins afkoelen en pureer, er mogen nog kleine stukjes in zitten.
  6. Laat de gelatine weken en voeg toe aan de peren. Giet op de pannacotta en laat ook opstijven in de koelkast.

Tip: vervang de perentopping ook eens door stoofperen!