Kip Kerrie Wrap-Pakketjes

Kip Kerrie Wrap-Pakketjes

In de zoektocht om wraps op een andere manier te kunnen eten dan de standaard Mexicaanse versie, stuitten we op dit gerecht. Een simpele maaltijd, lekker kruidig. Pas op dat je je mond niet brandt!

Ingrediƫnten:

  • 6 grote wraps
  • 400-500 gr kipdijfilet in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 sjalot, in halve ringetjes
  • 1 prei, in halve ringetjes
  • 1 courgette, in kleine dobbelsteentjes
  • 1 bouillionblokje – kip of groente
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 150 ml creme fraiche
  • geraspte kaas
  • kruidenroomkaas

Bereiding:

  1. Snijd eerst alle groenten en kip klein.
  2. Fruit de uien glazig, voeg hierna de kipblokjes en alle kruiden toe en bak de kip goudbruin. Voeg hierna de groenten toe (behalve de sjalot!) en bak een minuut of 3 mee.
  3. Voeg de creme fraiche toe, laat een paar minuten zachtjes meekoken. Voeg hierna een goede hand geraspte kaas toe. Het prutje mag relatief dik zijn, voeg eventueel allesbinder toe als het te vloeibaar is.
  4. Schep ongeveer 3 eetlepels van het kipmengsel midden op een wrap, vouw op tot een envelopje. Leg de wrap in een ovenschaal, besmeer dun met kruidenroomkaas, voeg wat sjalotjes en een klein beetje geraspte kaas toe.
  5. Bak de pakketjes 15 minuten op 200 graden in hete lucht – of totdat de kaas gesmolten is en goudbruin begint te worden.

Tip: serveer met een lekkere frisse groene salade.