Jagerschnitzel (saus)

Er zijn vele variaties op de Jagerschnitzel, met of zonder room, met of zonder spekjes, paprika, uien, noem maar op. Dit is een heerlijk recept waar je makkelijk extra’s kan toevoegen aan de saus. Schnitzels kan je natuurlijk zelf maken, maar ik smokkelde met kant- en klare schnitzels…

Ingrediƫnten:
- 400 gr champignons
- 2 grote uien
- 2 el tomatenpuree
- 700 ml rundvleesbouillon
- 3 eetlepels bloem
- 600 ml slagroom
- zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Snipper de uien en snijd de champignons in vieren of in plakjes, wat je zelf lekker vindt.
- Zet een pan op middelhoog vuur en bak de uien in 1-2 el olie, totdat ze beginnen te bakken.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak samen met de uien, een minuut of 3. Giet er een goede soeplepel bouillon bij en laat de vloeistof volledig inkoken. Dit herhaal je tot de bouillon op is, lepel voor lepel.
- Hierna voeg je de champignons toe en meng goed door. Bak de champignons onder af en toe roeren tot ze zacht zijn. Bestuif met de bloem en roer door.
- Giet de slagroom erbij en laat de saus op laag vuur inkoken tot hij ingedikt is tot de gewenste consistentie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer deze saus over een malse schnitzel, met patatjes of knodel ernaast. Guten appetit!
