Romige courgettesoep

Romige courgettesoep

Deze romige courgettesoep is heerlijk op een koude herfstdag. Daarnaast is hij ook nog eens makkelijk te maken, met maar weinig ingrediƫnten. Het is een klein recept, maar makkelijk uit te breiden tot een grote pan! Heerlijk met een stokbroodje.

Ingrediƫnten:

  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 500 ml bouillion (kip/groente)
  • 100 ml kookroom
  • kipkruiden

Bereiding:

  1. Snipper de ui, fruit deze glazig in een beetje olijfolie in een ruime soeppan. Pers de knoflook en bak deze ook een minuut of 2 mee.
  2. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes, voeg deze toe. Deze zorgt straks voor binding van de soep.
  3. Snijd de courgette in dobbelsteentjes en bak met de ui, knoflook en aardappel ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met kipkruiden (trust me…)
  4. Als de courgette zacht begint te worden, schenk je de bouillon erbij. Ik gebruik zelf graag kippenbouillon, maar als je de soep vegetarisch wil houden, is groentebouillon ook prima! Breng het geheel aan de kook en laat 10-15 minuten rustig sudderen.
  5. Voeg de kookroom toe en kook 1 minuutje mee.
  6. Pureer de soep tot een gladde substantie met de staafmixer. Voeg naar smaak zout en (cayenne)peper toe.
  7. Garneer de soep eventueel met een kloddertje creme fraiche of uitgebakken spekjes.