Smeuïge brownies
Deze brownies maak je helemaal “from scratch”, niet moeilijk, wel érg lekker! Ze zijn nog een beetje zacht van binnen en lekker knapperig van buiten – wie kan dat nou laten staan?
Ingrediënten:
- 60 gr boter
- 150 gr fijne tafelsuiker
- 75 gr donkerbruine basterdsuiker
- 125 gr pure chocolade
- 1 el stroop
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr bloem
- 20 gr cacaopoeder
- ½ tl bakpoeder
Verder heb je nodig:
- Bakblik 20×20 cm
- Bakpapier
- Pan met kokend water
- Mengkom (die bovenop pan met water past)
- Mixer
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Breng een pan water aan de kook om ingrediënten au bain-marie boven te kunnen smelten. Hiervoor breng je het water zachtjes aan de kook en zet je een mengkom bovenop de pan met kokend water. Hierdoor worden je ingrediënten door de stoom verhit en zullen ze niet verbranden, maar rustig smelten.
- Snijd de chocolade in grove stukken.
- Doe de chocolade, boter, stroop en beide soorten suiker in een kom. Laat deze au bain-marie, blijf goed roeren! Let goed op dat er geen water bij je mengsel komt! Als alles gesmolten is haal je de kom van je pan en laat je het mengsel enigszins afkoelen, het moet goed vloeibaar blijven.
- Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract door elkaar met een mixer.
- Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren, mix dit tot het glad is, er mogen geen klontjes in zitten.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij de natte ingrediënten. Spatel dit tot een mooi egaal beslag.
- Giet het beslag in de met bakpapier beklede vorm.
- Bak de brownies in ongeveer 25 minuten gaar. De bovenkant ziet er krokant uit, maar van binnen is hij nog smeuïg. Laat in de vorm afkoelen.
Variatie:
Erg lekker om stukjes chocolade of noten door het beslag te spatelen voor het de oven ingaat. Combineert heel goed met slagroom of ijs.